MR verkiezingen

Beste ouders/verzorgers van de Jozefschool,

Op de vacature voor een nieuw lid oudergeleding MR Jozefschool in de nieuwsbrief van 27 juni j.l. zijn 3 reacties binnengekomen. Omdat er maar 1 plek vacant is in de MR,  is het nu aan de ouders van de Jozefschool om een keuze te maken wie plaats mag nemen in de MR van de Jozefschool.
Hieronder kunt u de motivaties van de 3 kandidaten lezen. Wij willen u vragen om na het lezen van de motivaties, te kiezen welke kandidaat u het meest geschikt acht om plaats te nemen in de MR. Het doorgeven van uw keuze kan via de volgende link: klik hier.

Sluitingsdatum van de stemming is woensdag 17 juli 2019 om 12.00 uur.

Met vriendelijke groet,
de Medenzeggenschapsraad

Manon Ettienne

Beste ouders,
In de Nieuwsbrief van 27 juni 2019 heb ik gelezen dat er een plek in de Medezeggenschapsraad, per september 2019, is vrijgekomen.

Laat ik mijzelf eerst voorstellen. Mijn naam is Manon Ettienne, ik ben 32 jaar oud en getrouwd met Heromy Ettienne. Samen hebben wij twee kinderen: Jade (nu nog in groep 4b) en Mayson (hij zal half september starten op school). Ik werk zelf op de leukste basisschool van Rijswijk, de Godfried Bomansschool. Hier heb ik nu nog de functie van groepsleerkracht en onderbouwcoördinator, maar volgend jaar zal ik volledig ambulant zijn en adjunct taken vervullen.

Ik weet vanuit eigen ervaring dat een goed functionerende en gemotiveerde MR echt van toegevoegde waarde kan zijn voor een school, o.a. door mee te denken, advies te geven en mee te beslissen over zaken die de school betreffen. Hier zou ik graag een steentje aan bij willen dragen en op die manier mijn betrokkenheid, visie op goed onderwijs en motivatie in te zetten voor de MR. Zo hoop ik mee te kunnen werken het beste uit de school te halen en de kinderen in een veilige, leerzame en leuke omgeving hun schooltijd kunnen doorlopen.
Met vriendelijke groet, Manon Ettienne

Job Zeestraten

Hallo allemaal,
Mijn naam is Job Zeestraten, 35 jaar oud, getrouwd met Sofie en samen hebben wij drie kinderen: Emmie (4), Pelle (2) en Suze (6 mnd). Onze dochter Emmie gaat sinds april naar de instroomklas en zal na de zomervakantie in groep 1 zitten. Wij wonen sinds november in Wateringen, waar het ons heel erg goed bevalt!

Ook al zit Emmie pas net op school, toch zou ik al graag betrokken willen zijn bij de ontwikkelingen binnen de school. Ik werk op het ministerie van Financiën, waar ik de afgelopen vijf jaar ook in de Ondernemingsraad zat, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is voor een organisatie om een actieve en betrokken MR te hebben. Als MR ben je sparringpartner van het bestuur, denk je mee over het te voeren beleid, maar ben je bovenal vertegenwoordiger van alle kinderen en hun ouders. Je zorgt ervoor dat hun belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Dit is wat mij betreft de belangrijkste taak van de MR en daar wil ik mij graag voor inzetten! Met veel energie, betrokkenheid en een gezonde dosis verstand zal ik dat doen en dan ben ik er van overtuigd dat ik de komende jaren een belangrijke bijdrage kan leveren aan de MR van de Jozefschool!
Met hartelijke groet, Job Zeestraten

Noor Dietvorst

Ik ben Noor Dietvorst en sinds oktober 2018 ouder van de St. Jozefschool. Wij zijn in oktober 2018 verhuisd vanuit Delft. Ik ben moeder van drie kinderen en in het dagelijks leven onderwijsrechtadvocaat met een eigen praktijk in Den Haag. Mijn man Bart heeft een eigen muziekpraktijk aan huis en geeft gitaarles. Onze oudste dochter Mara is op 3-jarige leeftijd helaas overleden aan de gevolgen van neuroblastoom kinderkanker. Onze betrokkenheid bij Villa Joep, het fonds dat onderzoek financiert voor het bestrijden van deze ziekte, is daarom groot. Onze dochter Cleo zit in groep 1/2B en onze jongste dochter Olivia zal in januari 2020 naar de St. Jozefschool gaan. De overstap van de vorige school naar de St. Jozefschool is dankzij de juffen van Cleo heel goed verlopen en Cleo heeft het erg naar haar zin op de St. Jozefschool. Ik zou mij graag inzetten voor de MR van de St. Jozefschool omdat ik in mijn werkzaamheden merk dat ouderbetrokkenheid erg belangrijk is in deze tijd. Vanuit mijn rol als advocaat sta ik veel schoolbesturen bij die tegen allerlei verschillende juridische zaken oplopen in het onderwijs, die vaak ontstaan vanwege onduidelijke afspraken. Ik denk dat ik vanuit mijn kennis een mooie bijdrage kan leveren op het gebied van medezeggenschap. Voor mij als (fulltime werkende) ouder is dat ook belangrijk om zo de betrokkenheid met school te vergroten. Op deze manier zou ik graag mijn steentje bijdragen. Om die reden stel ik mij kandidaat voor de aankomende MR verkiezingen van de St. Jozefschool.