Welkom bij de Basisschool App

In het filmpje volgt een uitleg hoe u de app kunt installeren (klik hier). Wanneer u de app heeft geïnstalleerd en u opent de app voor het eerst, krijgt u een melding over het inloggen. Wilt u hulp bij het inloggen? Klik als u de app heeft geopend, op het ? rechts bovenin.

Wat is de Basisschool App?

De Basisschool App is een app die u eenvoudig installeert op uw telefoon of tablet. De app voldoet volledig aan de richtlijnen van de AVG. Dit betekent dat de verwerking van persoonsgegevens van uw kind(eren) goed is beveiligd en foto’s niet inzichtelijk zijn voor ouders die geen kinderen hebben in dezelfde klas. Uiteraard bent u nog steeds vrij om bij ons aan te geven wanneer uw kind niet op de foto mag. U geeft dit ieder nieuw schooljaar door via de EHBO-brief, deze gegevens zijn bij ons bekend.

In de app vindt u algemene informatie van de school, een teamoverzicht (als u op de leerkracht klikt, ziet u ook het e-mail adres van deze persoon), de nieuwsbrieven, de digitale jaarkalender, Facebook, Parnassys en foto’s. Ook ziekmeldingen en doktersbezoeken geeft u bij voorkeur door via de app.

In de app vindt u de Persoonlijke Inbox. U krijgt een eigen inlog gekoppeld aan uw kind(eren), zodat wij weten voor welke groepen u informatie nodig heeft. U ontvangt alleen informatie van de klassen die voor u van toepassing zijn.

Waarom hebben we voor een app gekozen?
Wij willen graag dat u gemakkelijk en snel op de hoogte blijft van de informatie van onze school. Met een app bent u in staat om zeer eenvoudig de info tot u te nemen, op een moment dat het u schikt.

Wij kunnen u af en toe een pushbericht sturen. DIt is een goede manier om u snel te kunnen bereiken met een korte boodschap (bijv. als er een activiteit niet doorgaat wegens slecht weer). Wij willen u daarom verzoeken om de rechten hiervoor aan te laten staan. Wij zullen uiteraard in acht nemen dat we pushberichten niet onnodig zullen gebruiken.

Wat moet u hiervoor doen?
Om toegang te krijgen tot de app, downloadt u ‘de Basisschool App’ in de AppStore (iOs) of Google Play Store. Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’. Vervolgens zoekt u op de schoolnaam of plaats. Op deze wijze installeert u de app op uw telefoon. Indien u uw toestel op de Engelse taal heeft staan, dan heet het Parentcom App.

Daarna krijgt u de vraag om een login voor uzelf aan te maken.
Uw wachtwoord aanvraag komt binnen op uw e-mailadres. Controleer ook even uw spambox. Met deze gegevens kunt u vervolgens inloggen. U heeft nu toegang tot alle buttons in de app (zonder inlog heeft u beperkte toegang). Na het inloggen is ook automatisch het onderdeel Klassenboek geüpdatet. U ziet nu alleen nog de klassen waar uw kind(eren) in zit(ten).

U kunt ook via de button Informatie de rubriek Veelgestelde vragen bekijken. Ook ziet u rechtsboven in het scherm een vraagteken. Hier staan ook een aantal antwoorden op vragen.

Mocht u vragen hebben, wij horen het graag. U kunt uw feedback aan ons doorgeven via de app. Dit doet u door naar het kopje formulieren te gaan en dan te kiezen voor Feedback Pilot.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Team St. Jozefbasisschool