Workshopavond maandag 7 oktober

Op maandagavond 7 oktober worden er 12 verschillende informatieve workshops gegeven waar u zich voor kunt inschrijven via deze link: klik hier. U kunt zich aanmelden tot donderdag 3 oktober.

18.45 uur Inlooptijd
19.00 uur Welkomstwoord Daphne Sprenkeling, directeur
19.15 uur Oudervereniging
19.45 uur Start workshops
21.00 uur Einde avond

Een korte omschrijving van de workshops:

1. Groep 1/2:
In de workshop groep 1-2 kunt u na een korte uitleg en vragenronde zelf aan de slag met het kleutermateriaal. Op de verschillende tafels staan werkjes klaar, waar de kinderen tijdens 'werken' mee werken/spelen.

2. Groep 3:
Een magisch jaar....het jaar waarin een wereld voor kinderen opengaat!
In september kennen zij wellicht een aantal letters, in december kunnen zij een eenvoudig boekje lezen en een briefje schrijven. De vernieuwde methode Veilig Leren Lezen helpt hen hierbij.
Bent u benieuwd hoe dit leesproces door de leerkrachten van groep 3 wordt begeleid?
Kom dan naar de workshop 'lezen' en verwonder u!

3. Voortgezet onderwijs:

In deze workshop vertellen we u meer over de verschillende vormen van voortgezet onderwijs. Ook lichten we de adviesprocedure toe.

4. Groen/blauw schoolplein:

Op de Jozefschool hebben we de wens om een mooi groen/blauw schoolplein te creëren waar al onze leerlingen naar hartenlust kunnen spelen. Om dit te realiseren is de werkgroep, bestaande uit enthousiaste ouders en leerkrachten, op zoek naar mensen die kennis hebben van/connecties hebben met hoveniers, tuinmannen, architecten om ons te helpen met het uitwerken van ideeën. Ook zijn we op zoek naar mensen die goede ideeën/connecties hebben m.b.t. sponsoring. Bent/kent u een hovenier, tuinman, architect etc. en wilt u ons helpen? Kom dan naar de workshop!

5. ICT:

Het onderwijs wordt steeds digitaler, ook op de Jozefschool. Bent u ook zo nieuwsgierig wat uw kind allemaal doet op het gebied van ICT? Ik laat het één en ander zien en natuurlijk mag u zelf ook aan de slag! Ervaar het onderwijs van nu.

6. Rots en Water:

Tijdens deze workshop vertellen wij u meer over de basisprincipes van onze Rots en Water lessen. Tevens kunt u zelf ervaren welke oefeningen we in de lessen doen.

7. Bewegend leren:

Wij vinden het belangrijk dat er een balans is tussen rustig werken en actief bezig zijn. In deze workshop ervaart u wat het bewegend leren inhoudt.

8. Blink:
In deze workshop maakt u kennis met onze nieuwe methode voor wereldoriëntatie. Vorig jaar hebben wij drie verschillende methodes geprobeerd en de keuze is gevallen op Blink. Wel zo leuk om te zien en te weten wat deze methode precies inhoudt! Wees welkom!

9. Muziek/cultuur:

Binnen ons onderwijs heeft kunst & cultuur een belangrijke plek. Tijdens workshop is er een kijkje in de keuken rondom de lessen cultuur, het naschoolse aanbod en gaan we actief aan de slag met muziek.

10. Taal:

Op de Jozefschool werken we met de methode Taal Actief.
Graag laten wij zien hoe deze methode eruit ziet (wat ziet de leerling), hoe een taal- en spelling les opgebouwd is en hoe wij de resultaten van de leerlingen zien in het programma.

11. Rekenen:

Wij werken op school met de rekenmethode Wereld in Getallen.
Graag laten wij zien hoe deze methode eruit ziet (wat ziet de leerling), hoe een rekenles opgebouwd is en hoe wij de resultaten van de leerlingen zien in het programma.

12. Plusklas:

(Hoog)begaafd en intelligent. We geven u een kijkje in wat we doen met leerlingen met een leervoorsprong/hoogbegaafdheid op de Jozefschool. Tevens geven we u de mogelijkheid om het materiaal waarmee we werken nader te bekijken.