Hulpluizenouders gevraagd

Wij hebben een enthousiaste groep luizenouders, die de kinderen controleert zodra er in een groep hoofdluis is geconstateerd. Ieder jaar vallen er weer een paar ouders af omdat hun kind in groep 8 zat en van school af is gegaan. We willen de groep luizenouders zo groot mogelijk houden, zodat we een luizencontrole kunnen doen op het moment dat dit nodig is.
Daarom zouden wij graag de groep met luizenouders weer uitbreiden.

Hoe werkt het?
De controles vinden incidenteel plaats. Wij hebben geen vaste hoofdluiscontroles, maar alleen op het moment dat er hoofdluis gemeld wordt bij ons door een ouder. De hoofdluiscontroles vinden vaak gelijk 's ochtends plaats om 8.30 uur, aan het begin van de les. Mocht u een keer niet kunnen, dan is dit ook geen probleem, het blijft vrijwillig wanneer wij een oproep doen voor een luizencontrole.

- Kost het veel tijd? Valt wel mee, een half uur per keer.
- Maar ik heb nog een kleintje die thuis is: geen probleem, u mag uw kind gewoon meenemen.
- Maar ik weet niet hoe het moet, ik heb nog nooit een hoofdluis gezien! Geen probleem, de luizencoördinator maakt u wegwijs de eerste keer.

U kunt zich opgeven per e-mail (p.vonk@jozefschool.wsko.nl).
Als u nog vragen heeft, kom gerust even bij mij langs (maandag- t/m vrijdagochtend in spreekkamer 1).
Met vriendelijke groet, Petra Vonk, coördinator werkgroep hoofdluis