Nieuwsbrief 13 maart 2020
IMG_20200312_104112.jpg

Conciërge van het Jaar

Diana is gekozen tot Conciërge van het Jaar. Wij zijn enorm blij en trots om haar als conciërge bij ons op school te hebben.

Wij willen u, de leerlingen en de collega's, ook namens Diana, bedanken voor het stemmen op haar.

Gister werd zij bij ons op school in het zonnetje gezet door D66 fractievoorzitter Benjamin Hofland. Ook Leo de Kok, conciërge van het ISW die vorig jaar deze mooie titel mocht dragen, was aanwezig. Leo overhandigde de wisselbeker aan Diana.

kangoeroe wedstrijd.jpg

Kangoeroewedstrijd

Donderdag 19 maart zullen weer 24 kinderen van groep 3 t/m 8 mee doen aan de Kangoeroewedstrijd ( 2 kinderen per klas).

De Kangoeroewedstrijd is een wereldwijde reken- en wiskunde wedstrijd, waaraan ruim 70 landen deelnemen. Het doel van de wedstrijd is kinderen te laten ervaren dat wiskunde ( en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn. Voor meer info zie de volgende link: https://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/

Corona.jpg

Geannuleerde activiteiten i.v.m. Coronavirus

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus ontvangen wij nu druppelsgewijs berichten van instanties waarvan activiteiten niet doorgaan.

Wij zullen deze berichten in eerste instantie via de app met u delen, omdat dit de snelste weg is. Daarna zullen wij hetzelfde bericht ook via de mail sturen, maar hierin kan enige vertraging optreden.

Wij kunnen op dit moment nog niet zeggen of de ouder-/kindgesprekken wel of niet doorgaan. Wij zullen het u direct laten weten indien de gesprekken niet doorgaan.

Op dit moment zijn de volgende activiteiten afgelast:

vrijdag 13 maart: Spinningmarathon groep 7 en 8
dinsdag 31 maart: Afrikamuseum groep 6 en 7 (2 april groep 8 is nog niet geannuleerd)
woensdag 15 april: Schoolvoetbaltoernooi

Zodra er veranderingen / belangrijke zaken zijn rondom het Coronavirus stellen wij u op de hoogte. Tot die tijd blijven de huidige richtlijnen van toepassing.

dia-toetsen.jpg

Dia-toetsen / Cito-toetsen

Naar aanleiding van vragen van ouders willen wij nogmaals onderstaande informatie met u delen.

In de groepen 6 t/m m 8 nemen we Dia-toetsen af. Vorig schooljaar hadden we voor deze groepen ook nog Cito-toetsen. Dat is dit jaar niet meer het geval voor deze groepen, omdat de Dia-toetsen voor alle vakken goedgekeurd zijn door de inspectie. Alleen voor technisch lezen nemen we wel de Cito DMT en/of AVI toetsen af.

We hebben gekozen voor de Dia-toetsen, omdat deze toetsen adaptief zijn, waardoor kinderen op hun eigen niveau werken en wij de ontwikkeling van de capaciteiten van de kinderen goed kunnen volgen.

De groepen 3 t/m 5 doen dit jaar nog de Cito-toetsen en daarnaast nemen zij voor Dia deel aan de onderzoekstoetsen. We hopen volgend jaar ook voor deze groepen alleen de DIA toetsen af te nemen. We kunnen dit doen zodra deze toetsen goedgekeurd worden.

Diana Conciërge van het Jaar