Nieuwsbrief 9 september 2019

Openingsviering schooljaar

Woensdagochtend 11 september is er een openingsviering voor de hele school in de St. Jan de Doper kerk. Het thema is “zullen we samen onszelf zijn”.

De kinderen worden verdeeld over twee vieringen. De eerste viering (voor alle A-groepen en de kleutergroepen A en B) start om 9.15 uur en de tweede (voor alle B-groepen en de kleutergroepen C en D) om 10.15 uur.

U bent van harte welkom. De leerkrachten lopen met hun groep vanuit school naar de kerk en na afloop van de viering weer terug naar school. De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 lopen mee met de kleutergroepen als extra begeleiding. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden kunnen op eigen gelegenheid naar de kerk. U kunt dan plaatsnemen achter de rijen met kinderen, vanaf bank 9.

gymles.jpg

Gymschoenen verplicht tijdens de gymlessen

Alle leerlingen van onze school krijgen gymles van de vakleerkracht in de gymzaal; groep 1/2 één keer per week, de tweede keer in de week krijgen zij gymles van hun eigen leerkracht in de kleine gymzaal naast de aula. Groep 3 t/m 8 krijgen twee keer per week les van de vakleerkracht in de grote gymzaal.

In verband met de veiligheid is het verplicht om gymschoenen te dragen tijdens deze lessen in de groepen 3 tot en met 8. We willen u dan ook verzoeken om uw kind op de dag dat hij/zij gym heeft zowel gymkleding als gymschoenen mee te geven. Mocht uw kind geen gymkleding en/of gymschoenen bij zich hebben, dan kan uw kind deze dag helaas niet deelnemen aan de les.
Voor de groepen 1/2 zijn de regels nog niet zo streng. Wel is het in verband met de hygiëne voor uw eigen kind aan te bevelen om (eenvoudige, bijv. met klittenband) gymschoentjes mee te geven.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Christian Keus, vakleerkracht gym

Reservekleding kleuters

reservekleding.jpg

Beste ouders/verzorgers van groep 1/2

Wij zouden het fijn vinden als u een setje reservekleding in de tas van uw kind kunt doen, zodat wij in het geval van ongelukjes uw kind iets schoons kunnen aantrekken. Wij hebben wel een kleine voorraad reservekleding op school voor nood.

Mocht u nog kleding thuis hebben, die u binnenkort weg wilt doen, dan zouden wij hier graag een setje van willen hebben zodat wij onze noodvoorraad reservekleding ook weer kunnen aanvullen.

Uitnodiging Kliederkerk 6 oktober bij de Hofvilla

De volgende Kliederkerkbijeenkomst staat gepland op zondag 6 oktober en we zijn te gast bij basisschool De Hofvilla in Wateringen van 16.00 tot 18.00 uur.

De Kliederkerk is er voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar, hun ouders, opa’s en oma’s zijn welkom! Geef je op via Kliederkerkwateringeneo@caiway.net.

Kliederkerk is een initiatief van verschillende rooms-katholieke en protestantse kerken in Wateringen en Kwintsheul: een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Uitgebreide informatie over Kliederkerk vindt u op www.kliederkerk.nl.

Klik hier voor de flyer.

2 september 2019 Lancering Basisschool App