bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
St. Jozefbasisschool
Nieuwsbrief 3 oktober 2019

Schrijver Dave Kastelein 3 en 4 oktober

Dave Kastelein.jpg

Vandaag en morgen zal schrijver Dave Kastelein onze school bezoeken, zoals eerder vermeld in de vorige Nieuwsbrief.
Er is op donderdag aan het einde van de schooldag (ongeveer van 14.30-15.30 uur) gelegenheid om een gesigneerd boek te kopen. Bovendien zal elk boek voorzien zijn van een aardige, persoonlijke boodschap. De boeken variëren in prijs van 4,95 euro tot 10,95 euro en kunnen contant of via pinbetaling bij de heer Kastelein worden afgerekend.

Aanvullend op het vorige bericht zal deze gelegenheid er ook zijn op vrijdag tussen 14.30 en 14.55 uur.

workshops.jpg

Jaarvergadering OV en workshops maandagavond 7 oktober

Aanstaande maandagavond start de workshopavond om 18.45 uur met een inloop met koffie en thee. Om 19.00 uur zal onze directeur, Daphne Sprenkeling, u kort meer vertellen over de ontwikkelingen bij ons op school. Daarna vertelt de Oudervereniging (OV) u graag meer over wat zij doen in de school. Ze blikken kort terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit naar de activiteiten van het komende jaar. Vervolgens starten de workshops op verschillende locaties in de school. 

Vandaag en morgen kunt u zich nog inschrijven voor de workshops, via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvGOoEXWR6S4_P-83Ynj_GtvZk3cSt6YdNCIAH7olXDfFC3Q/viewform?usp=sf_link

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen zien welke workshops er gegeven worden. Klik hier om dit nog even na te lezen.

 

inloopmiddag.jpg

Inloopmiddag vrijdagmiddag 11 oktober 14.30-15.15 uur

Op vrijdagmiddag 11 oktober zal er in het kader van de Kinderboekenweek een inloopmiddag zijn voor ouders, opa’s, oma’s of andere familieleden van 14.30-15.15 uur. U kunt dan het werk en de activiteiten van de kinderen in de klas bekijken.

De tijd is aangepast / ingekort ten opzichte van wat op de schoolkalender staat. In de app is de tijd ook aangepast.

continurooster.jpg

Factuur continurooster

Op de Jozefschool vinden wij het belangrijk dat kinderen uitdagend, kwalitatief goed onderwijs krijgen binnen een prettige en gezellige sfeer. Naast ons reguliere onderwijsprogramma, bieden wij binnen ons continurooster, naast de lunch in de groep met de eigen leerkracht, dagelijks een aantal keuzeactiviteiten aan. 

Deze activiteiten en de begeleiding van de kinderen, kunnen niet allemaal worden betaald uit de reguliere bekostiging. De school vraagt daarom aan ouders een bijdrage voor het continurooster voor het personeel dat wordt ingehuurd om deze activiteiten aan te bieden en toezicht te houden tijdens de lunchpauzes binnen ons continurooster. Hoewel de bijdragen in principe vrijwillig zijn, is deze bijdrage voor ons essentieel om deze extra’s voor alle kinderen te kunnen bekostigen.

De ouderbijdrage voor het continurooster is vorig schooljaar in gezamenlijk overleg met de MedezeggenschapsRaad vastgesteld op €90 per jaar per kind voor deelname aan tussenschoolse activiteiten voor vier dagen per week gedurende het hele schooljaar. Als uw kind na 1 februari op school komt, vragen wij u een evenredig deel over de resterende maanden te betalen.

U ontvangt morgen via de mail een factuur die u middels een link met IDeal kunt betalen. Klik hier voor een filmpje met uitleg over het factureringssysteem.

Mocht het voor u lastig zijn om de gehele factuur in één keer te betalen en wenst u bijvoorbeeld in termijnen te betalen, kom dan gerust even langs op het secretariaat tijdens de ochtenduren, dan zoeken we samen naar de mogelijkheden.

Fruitdag2.jpg

Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk om op school aandacht te besteden aan de bewustwording van het belang van gezonde voeding. Wij brengen daarom onze regels rondom het eten en drinken op school nog eens onder de aandacht.

Tussendoortje voor de ochtendpauze
Wilt u uw kind een beker met wat te drinken (geen koolzuurhoudend) en een bakje met een gezond tussendoortje meegeven? Het tussendoortje kan bijvoorbeeld een stuk fruit, een “gezonde” koek of een boterham zijn. Het is niet de bedoeling dat de kinderen snoep of luxe koeken meenemen (stroopwafels, plakken cake, gevulde koeken, koeken met chocola enz.).

Lunch
De kinderen eten in de klas, onder begeleiding van de eigen leerkracht. Wilt u de lunch in een apart bakje doen? De kinderen mogen geen snoep meenemen.

Fruitdagen
Wij hebben fruitdagen op woensdag en vrijdag. Wij verwachten dan van u dat u uw kind, als tussendoortje tijdens de ochtendpauze, een gezond stuk fruit of groente meegeeft. Dat kan een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven zijn. Een handvol cherrytomaatjes, een stuk komkommer, een wortel of paprika kan natuurlijk ook. Voor de jonge kinderen vragen wij u, zo nodig, het fruit of groente geschild en in kleine stukjes in een bakje mee te geven. Mocht uw kind hier niet genoeg aan hebben, dan mag u voor na het fruit nog een hartige boterham of cracker meegeven.

Schoolmelk
Uw kind kan bij ons op school halfvolle schoolmelk drinken tijdens de kleine ochtendpauze en tijdens de lunch.
U kunt uw kind(eren) hiervoor zelf aanmelden via https://iedereenfitopschool.nl/nl/l/schoolmelk-ouders/.

Naschoolse kunstcursussen

Na de herfstvakantie starten wij weer met de naschoolse kunstcursussen die wij samen met Westland Cultuurweb organiseren.

Een cursus van 6 lessen kost 25 euro. Er zijn verschillende lessen op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst. Uw kind krijgt vandaag een flyer mee naar huis met daarin het aanbod. Om deze flyer digitaal te bekijken, klik op de bijlage.

U kunt uw kind aanmelden via onze basisschool app. Vorig jaar zaten de cursussen snel vol, wacht dus niet te lang met aanmelden. Wanneer uw kind geplaatst is voor de cursus, ontvangt u hiervan een bevestiging via de mail. Klik hier voor de bijlage.

theatersport.png

Herhaling naschoolse culturele activiteit: Lessen theatersport voor groepen 7 en 8

Na de herfstvakantie start een training theatersport voor groepen 7 en 8 in school. Theatersport is een soort improvisatietheater. De spelers van theatersport improviseren wie ze zijn, wat ze doen en wat ze zeggen. Dit doen ze aan de hand van een suggestie uit het publiek, bijvoorbeeld: een locatie of een voorwerp. De basis van theatersport is dat de spelers mee gaan op elkaars ideeën en samen de scene maken: dit alles vanuit een positieve houding. In de lessen leren de kinderen de basis van theatersport, enkele theatersport-vormen en omgaan met onverwachte situaties.

De lessen zijn naschools op vrijdagmiddag van 14.45-15.45 uur op 1, 8, 15, 22, 29 november en 13 december en worden verzorgd door Remco van Vliet van Improvisatietheater De Tegenpartij en ImproWestland.  
De kosten bedragen 25,- per kind. 

Er is een minimum aantal van 6 leerlingen en een maximum aantal van 12 leerlingen. U kunt uw kind nog aanmelden tot de herfstvakantie.
Om uw kind aan te melden stuurt u een mail naar rj.vanvliet@gmail.com. Vermeld hierbij uw naam, de naam van uw kind en uw mobiele telefoonnummer. 

Deuk auto

Vorige week donderdag of vrijdag is er iemand met zijn fiets op mijn auto gevallen. Ik heb nu een deuk in de achterklep van mijn auto (witte Toyota Yaris met zwart dak, stond geparkeerd achter de school). Heeft iemand misschien iets gezien? Dan zou ik het graag horen. Dank u wel namens juf Bernadette Janson.

Instuif Tennis Vereniging Verburch 18 oktober

Bericht van Tennis Vereniging Verburch: Save the date.
Wij houden op 18 oktober van 16.00 uur tot 17.00 uur een instuif bij ons op de club voor alle schoolgaande kinderen. De flyer volgt later.

 
Kinderboekenweek
 
St. Jozefbasisschool

Groentelaan 29
2292 AD Wateringen
0174 - 293 348
info@jozefschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jozef.wsko.nl
Online versie | Afmelden