bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
St. Jozefbasisschool
Nieuwsbrief 20 september 2019
workshops.jpg

Workshopavond 7 oktober: reserveer alvast een plekje in uw agenda

Op maandagavond 7 oktober is de jaarvergadering van de Oudervereniging met aansluitend informatieve workshops voor alle ouders.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: kleuteronderwijs, voortgezet onderwijs, Plusklas, bewegend leren, ICT, rekenen, taal, leren lezen in groep 3, groenblauwe schoolplein, Blink, muziek en cultuur, Rots en Water. 

Volgende week ontvangt u een link waarmee u zich kan inschrijven voor deze workshops. Er zijn twee workshoprondes van 30 minuten.

18.45 uur Inlooptijd
19.00 uur Welkomstwoord Daphne Sprenkeling, directeur
19.15 uur Oudervereniging
19.45 uur Start workshops
21.00 uur Einde avond

Schoolbrengdag

Logo Westland Seeds paprika's.png

Afgelopen woensdag was het schoolbrengdag. Er kwamen een heleboel kinderen lopend of op de fiets naar school. We konden dit goed merken aan het aantal fietsen bij de school. Hartstikke goed hoor voor de gezondheid, veiligheid en het milieu.

Bij de ingangen van het schoolplein stonden leerlingen van onze school samen met de Oudervereniging om gezonde groente uit te delen aan de kinderen.

Wij willen de Oudervereniging bedanken voor hun hulp. Ook bedanken wij graag de sponsors van de groente. De komkommers werden gesponord door Albert Heijn Wateringen en de paprika's door Westland Seeds uit De Lier. Westland Seeds is een paprika-veredelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van nieuwe paprika-rassen welke wereldwijd worden geteeld.
Er is lekker "gesnoept" van deze kleurrijke groente.

Basisschoolapp.jpg

Basisschool App

Inmiddels heeft al 55% van de ouders de Basisschool App gedownload. Wij hebben ook al veel enthousiaste reacties ontvangen. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten die u ons gelukkig ook laat weten (dit kan via het Feedbackformulier in de app, maar natuurlijk ook per mail of mondeling). Gister zijn er verbeteringen in de app aangebracht. Binnenkort zullen wij de app ook weer uitbreiden met nog meer informatie en formulieren.

U kunt nu al uw kind ziekmelden met een formulier in de app. Binnenkort kunt u ook wijzigingen doorgeven in bijv. uw adres, e-mail enz.

Wij hopen dat de rest van de ouders ook snel volgt. In de toekomst zullen wij ook volledig overgaan op de app, nu bevinden wij ons nog in een overgangsfase.

Uitleg Basisschool app

Om toegang te krijgen tot de app, downloadt u ‘de Basisschool App’ in de AppStore (iOs) of Google Play Store. Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’. Vervolgens zoekt u op de schoolnaam of plaats. Op deze wijze installeert u de app op uw telefoon. Indien u uw toestel op de Engelse taal heeft staan, dan heet het Parentcom App.

Daarna krijgt u de vraag om een login voor uzelf aan te maken. U klikt hiervoor op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in en vult u de laatste 4 cijfers van het BSN-nummer en de geboortedatum van uw kind in. Hierdoor koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt deze stap herhalen wanneer u meerdere kinderen heeft bij ons op school.

Uw wachtwoord aanvraag komt binnen op uw e-mailadres. Controleer ook even uw spambox. Met deze gegevens kunt u vervolgens inloggen. U heeft nu toegang tot alle buttons in de app (zonder inlog heeft u beperkte toegang). Na het inloggen is ook automatisch het onderdeel Klassenboek geüpdatet. U ziet nu alleen nog de klassen waar uw kind(eren) in zit(ten).

U kunt ook via de button Informatie de rubriek Veelgestelde vragen bekijken. Ook ziet u rechtsboven in het scherm een vraagteken. Hier staan ook een aantal antwoorden op vragen (bijv. over de bescherming van persoonsgegevens).

Wij hebben de app al voor een groot deel gevuld, maar is ook nog in ontwikkeling. De jaarkalender zal bijv. nog aangevuld worden t/m december.

Mocht u vragen hebben, wij horen het graag. U kunt uw feedback aan ons doorgeven via de app. Dit doet u door naar het kopje formulieren te gaan en dan te kiezen voor Feedback Pilot.

Klik hier voor het filmpje.

Ontmoetingsgroep Brussen

In gezinnen met een kind met een beperking gaat het er vaak net even wat anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als broer of zus van iemand met een beperking is dat niet altijd makkelijk. Bij de ontmoetingsgroep "Brussen" kom je in contact met andere kinderen. Zij begrijpen hoe het is om een broer/zus te hebben met een beperking.

Voor wie is deze ontmoetingsgroep?
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die een broer of zus met een beperking hebben. Jullie gaan samen leuke dingen doen en kunnen ervaringen uitwisselen. 
Praktische informatie
De ontmoetingsgroep bestaat uit maximaal acht kinderen en er vinden vier bijeenkomsten onder schooltijd plaats. De eerste keer is al a.s. maandag 23 september.

Lees snel hoe je je kunt aanmelden:  klik hier voor de flyer.

Elke woensdagmiddag knutselen in de Hofboerderij

In de bijlage kunt u de flyer vinden van de knutselmiddag in de Hofboerderij die vanaf 11 september start.

Klik hier voor de flyer.

 
19-09-2019 Schoolbrengdag
 
St. Jozefbasisschool

Groentelaan 29
2292 AD Wateringen
0174 - 293 348
info@jozefschool.wsko.nl

 
Copyright © 2018 jozef.wsko.nl
Online versie | Afmelden