Nieuwsbrief 14 februari 2020
carnaval.jpg

Carnaval donderdag 20 februari

Donderdag 20 februari is het weer zover! Carnaval op de Jozefschool.
De leerlingen uit groep 1 t/m 8 mogen 's morgens al verkleed naar school komen.
's Ochtends staan er spelletjes op het programma en 's middags komt Carnavalsvereniging De Jolige Druif gezellig langs om te hossen.
Bij mooi weer is het hossen buiten, dit is vanaf 13.30 uur tot 14.00 uur. Leuk als u komt kijken. Wilt u dan achter de hekken blijven staan?
Als het regent, wordt het in de gymzaal gedaan en dan is er helaas geen mogelijkheid om te komen kijken.

Wilt u ervoor zorgen dat u uw kind(eren) gymschoenen meegeeft deze dag, zodat ze in de gymzaal kunnen?
De Oudervereniging zal tussendoor zorgen voor limonade en iets lekkers.

Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden, willen wij u vragen erop te letten dat er geen losse attributen zoals bijv. speelgoedwapens/-zwaarden, confetti, spuitbusserpentines, spuitbussen en harde toeters meegenomen worden naar school. Gewone papieren serpentines vinden wij wel gezellig.

naschoolse kunstcursussen.jpg

Nog 2 plekjes bij naschoolse cursus De Jacht naar Kunst

Op dinsdag 10 maart starten er weer naschoolse cursussen. Er zijn nog twee plekjes vrij voor kinderen uit groep 3 t/m 8 bij de cursus De jacht naar kunst gegeven door Atelier Kaas.

In 6 lessen (10,17,24 en 31 maart, 7 en 14 april) maken de kinderen kennis met beeldende kunst op verschillende manieren.
Zo gaan ze kunst kijken, maar ook voelen en bespreken. Ze maken een gezamenlijk kunstwerk van verschillende materialen. Het kunstwerk zal worden tentoongesteld tijdens de expo "Kunst in de Kroeg".

De tijden zijn 14.45-15.45 uur en de kosten 25€.

U kunt uw kind inschrijven via de Basisschoolapp onder de rubriek Formulieren. De eerste twee kinderen die ingeschreven, kunnen we een plekje geven, op volgorde van binnenkomst.

broertjes zusjes.png

Inschrijven broertjes/zusjes

Graag ontvangen wij alvast een aanmelding voor de broertjes en/of zusjes van de leerlingen (uw kind(eren) die al bij ons op school zitten.
Voor ons is het belangrijk om te weten voor welke kinderen we een plekje moeten reserveren. Om zeker te zijn van een plekje, moet u in ieder geval uw kind voor zijn/haar derde verjaardag aangemeld hebben, maar liever eerder.

U kunt het formulier ophalen bij de administratie of downloaden op onze website: https://jozefbasisschool.wsko.nl/Over-ons/Aanmelden.

Spinningmarathon.jpg

Spinnen voor Team Westland

Sinds een aantal jaar doen wij met groep 7 en 8 mee met de spinningmarathon van Team Westland, om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte kanker. Afgelopen jaar is er na de spinningmarathon een cheque van €50.000,- overhandigd aan Team Westland, waarvan onze school ruim €2400,- heeft opgehaald. Daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op! Het geld wordt verdeeld over instanties en mensen uit de regio, die het gebruiken om de behandeling en nazorg van de ziekte kanker te verbeteren.

Ook dit jaar zullen de leerlingen van groep 7 en 8 van onze school weer deelnemen aan de spinningmarathon. Wij gaan spinnen op vrijdag 13 maart van 9.30 tot 10.30 uur in Sporthal de Wielepet in Monster. De leerlingen van deze groepen zullen op maandag 17 februari een presentatie krijgen over Team Westland en vanaf dan kunnen zij sponsorgeld gaan ophalen bij familie/vrienden/buren/kennissen/etc.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 zullen door hun eigen leerkracht geïnformeerd worden over de datum wanneer het sponsorgeld ingeleverd moet worden op school en verdere informatie over de spinningmarathon.

WOS TV uitzending Verkeersveiligheid Scholen

Wellicht heeft u het nieuwsbericht al gezien op WOS TV afgelopen dinsdag. Onze school, de Oudervereniging en de leerlingenraad hebben gezamenlijk meegewerkt aan een uitzending over de verkeersveiligheid rondom scholen.
Hier kunt u de uitzending bekijken:klik hier. Het filmpje vindt u onderaan de tekst.

Wij hopen hiermee aandacht voor deze problematiek te krijgen bij de gemeente Westland en bij de ouders. We zullen gezamenlijk voor een veilige leefomgeving bij de school moeten zorgen.

Wij pleiten al langer bij de gemeente Westland voor een zebrapad en/of hekjes bij het bruggetje op de Bovendijk. Ook vragen wij u regelmatig om uw kind niet voor het schoolplein uit de auto te laten stappen, maar uw auto in een parkeervak te parkeren en uw kind daar uit te laten stappen. Op deze manier ontstaan er geen onnodige opstoppingen met onveilige situaties tot gevolg.
Ook willen wij u vragen, indien u uw kind met de auto afzet in de wijk aan de andere kant van het Bovendijk-bruggetje, uw auto niet in of vlakbij de bocht te laten stoppen of te parkeren. Dit is erg onoverzichtelijk.
Alvast bedankt.

Koptelefoons

koptelefoon.jpg

Voor het werken met de chromebooks gebruiken wij koptelefoons. In groep 3 krijgt elke leerling een koptelefoon van de school. Ook leerlingen die van een andere school instromen, krijgen hun eerste koptelefoon van ons.

Wij wijzen de kinderen erop zorgvuldig om te gaan met de koptelefoons. Ze hebben er één met hun eigen naam erop en zijn er zelf verantwoordelijk voor. Helaas gaan de koptelefoons ook wel eens kapot. Voor €2,- kunt u een nieuwe koptelefoon aanschaffen op school. Zelf een koptelefoon meenemen mag natuurlijk ook.

Uitnodiging Kliederkerk 8 maart

De volgende Kliederkerkmiddag staat gepland op zondag 8 maart en dit keer zijn we zijn te gast bij de Pieter van der Plasschool in Wateringen. De toegang is vrij en ieder kind is welkom met zijn ouders en/of grootouders.

Kliederkerk is een initiatief van verschillende rooms-katholieke en protestantse kerken in Wateringen en Kwintsheul: een laagdrempelige vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Uitgebreide informatie over Kliederkerk vindt u op www.kliederkerk.nl.

Klik hier voor de flyer.

Carnaval