Nieuwsbrief 31 januari 2020
Staking 30 januari 2020.jpg

Actievoeren in het onderwijs

Gisteren en vandaag vonden de landelijke stakingsacties in het onderwijs plaats. Leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel staken voor een betere CAO, zodat het vak aantrekkelijker wordt en blijft voor het onderwijspersoneel.

De afgelopen weken hebben wij ook op onze school te maken gehad met veel zieke collega’s. U en uw kind hebben daar wellicht niet zo veel van gemerkt, omdat wij met elkaar als team hebben gezorgd voor kwaliteit en continuïteit. Verschillende leerkrachten hebben vanuit betrokkenheid en flexibiliteit hun eigen taken opzij gezet, om vervolgens in te vallen in de groepen van de zieke collega’s. Om een beeld te schetsen: in de afgelopen twee weken waren er per dag zo’n zes zieke collega’s en op 1 dag na, zijn alle groepen opgevangen door o.a.: juf Cindy, juf Mirjam, juf Esther, juf Aranka, juf Petra, juf Elly, juf Linda, juf Angelica, juf Nicky, juf Kim en meester Bas. Ook alle andere collega’s hebben op hun manier hieraan een steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat wij met elkaar als team goed onderwijs bieden.

Wij erkennen de noodzaak voor meer collega’s in het onderwijs, nu en in de toekomst. Wij hebben er als team voor gekozen om niet massaal te gaan staken, maar juist met ons onderwijshart voor kinderen een alternatieve, op een positieve wijze aandacht te vragen voor ons prachtige beroep. Hiermee beogen wij om toekomstige collega’s in het onderwijs enthousiast te maken en te houden, want onderwijs is een prachtig en waardevol vak, waarin wij op betekenisvolle wijze de impact kunnen vergroten op de ontwikkeling van ieder kind en ieder mens en de maatschappij in de toekomst in het algemeen.
Wij willen daarbij wel de collega’s die ervoor kiezen om te staken, een hart onder de riem te steken.
Wij hopen in de nabije toekomst veel nieuwe enthousiaste collega’s in het onderwijs te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Daphne Sprenkeling

Bezoek Westlandse Omroepstichting

Het is mogelijk dat u binnenkort de WOS op school ziet. Zij komen waarschijnlijk een keer langs om de school en de omgeving te bekijken. Het doel is niet om kinderen te filmen, maar het bezoek is gericht op de omgeving van de school. Wel kan het zijn dat er een groep kinderen op de foto/film staat, die bijv. net het gebouw inlopen, maar zij zullen niet individueel of van dichtbij in beeld komen.

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland 5jan202.jpg

Knallend Westland

Zondagmiddag 5 januari, het doek van het grote podium in WestlandTheater De Naald gaat open… De Meiden van LOS openen het nieuwjaarsconcert! Het publiek leert ‘applaudisseren’ voor de energieke optredens van de danseressen, de creatieve acts van de slagwerkgroepen, de geweldige theatrale verbindingen, de klanken van de jonge muzikanten, het snarenwerk van de gitaargroep, de gevaarlijke piratenleerlingen en natuurlijk Blazers Collectief WEST. Verbindend, hilarisch, wonderbaarlijk, enthousiasmerend en talentvol. Knallend Westland was weer een spetterend feest!

Een groep leerlingen van onze school heeft ook deelgenomen onder leiding van onze muziekleerkracht Norad Bos.

Hier kunt u een kijkje nemen bij de foto's: https://www.facebook.com/pg/westlandnieuwjaarsconcert/photos/

Grand Prix Schaaktoernooi

Bericht van de Haagse Schaakbond: op zaterdagmiddag 15 februari is er in Naaldwijk een Grand Prix Toernooi van de HSB. Dit is een leuk toernooi ook voor niet-clubschakers die voor het eerst aan een toernooi willen meedoen.  Meer schaakactiviteiten staan in de Westlandse jeugdschaakflyer op de homepage van www.westlandschaakt.nl.

Naaldwijk Schoolschaak Kampioenschap

Ook wordt het 43e Naaldwijks Schoolschaakkampioenschap (NSK) op vrijdag 28 februari a.s. (in de voorjaarsvakantie) gehouden in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Jeugd t/m 12 jaar uit of schoolgaand in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland kan individueel meedoen; er is ook een wisselbeker voor de beste basisschool. Voor € 5 krijgen de kinderen, naast het schaken, drinken met chips, een leuk aandenken en hebben zij kans op een prijs.

Bijgaand treft u de poster. Meer informatie, incl. het inschrijfformulier, eindstanden en foto's van voorgaande jaren, etc. staat op de site van Schaakmat Westland: http://www.schaakmatwestland.nl/index.php?page=jeugd/index_jeugd.
Inschrijven kan uiterlijk tot 12 februari.

Knutselen in de Hofboerderij

Nieuw nu vanaf 5 jaar! Ben je tussen 5 en 12 jaar? Iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur kun je komen knutselen in de Hofboerderij.

Basketbalclinic 26 februari

Basketbalvereniging Lokomotief nodigt kinderen van 5 jaar en ouder uit voor een gratis basketbal clinic in de voorjaarsvakantie op woensdagmiddag 26 februari.

Passie voor het Onderwijs