Nieuwsbrief 18 juli 2019
Leerplicht.jpg

Bijna vakantie en de Wet Leerplicht

Wij hebben vandaag van meerdere kinderen gehoord dat zij morgen afwezig zullen zijn zonder dat wij hiervan afweten.

Wij willen u er daarom op wijzen dat in het kader van de leerplicht alle kinderen morgen op school worden verwacht in verband met het handhaven van de wet. Er wordt hierop door de gemeente Westland streng gecontroleerd. Ouders die hieraan geen gehoor geven, riskeren een boete.

Ziekmeldingen en bezoeken aan artsen e.d. en andere redenen van afmelding zonder vooraf overlegd met ons of verlof waarvoor geen toestemming is verleend, zullen wij daarom moeten melden bij de leerplicht.

Zomervakantie, groep 8 dag dag !

Zomervakantie.jpg

Wij hebben deze week genoten van de prachtige musicalvoorstellingen van onze groepen 8. Ze hebben zo hun best gedaan en wat waren ze goed! Gister hebben wij hen met alle klassen uitgezwaaid. Ze verlieten het schoolplein via een mooie buiteling. Wij wensen hen veel plezier op het Voortgezet Onderwijs en een mooie toekomst.

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie en hopen onze leerlingen en ouders/verzorgers weer te mogen verwelkomen op maandag 2 september.

Gymrooster 2019-2020 groep 1 t/m 8

Wij sluiten het gymrooster bij, zodat u kunt zien wanneer uw kind gym heeft. Wilt u uw kind dan weer een tas met gymspullen en een handdoek voor het douchen meegeven (groep 1 en 2 doucht nog niet)?

Groep 3 t/m 8 heeft twee keer per week gymles van gymleerkracht Christian.
Groep 1 en 2 heeft één keer per week gymles in de grote gymzaal van meester Christian (zie bijgevoegd gymrooster) en één keer per week van de eigen leerkracht in de kleine gymzaal (groep 1/2a en b op maandag, groep 1/2c en d op vrijdag).

Klik hier voor het gymrooster

Poppenkastvoorstelling

Poppenkast.jpg

Op woensdag 10 juli hebben de groepen 1 t/m 3 gekeken naar de poppenkastvoorstelling: 'Katrijn is jarig'.
Jan Klaassen was zijn cadeau voor Katrijn verloren, met behulp van agent Speurneus
en muis Roodneus konden ze toch nog de verjaardag van jarige Katrijn vieren!

Ook de kinderen van 'Blocky' waren aanwezig. Met deze voorstelling werd het thema: 'Feest' extra feestelijk afgesloten!

Herinnering klassikale typecursus

In onze Nieuwsbrief van 27 juni herinnerden wij u aan de klassikale typecursus die bij genoeg deelname start op onze school op 30 september.

De cursus wordt na schooltijd op een aantal maandagen voor leerlingen uit groep 6 t/m 8 aangeboden in school.

Indien u vóór 1 augustus inschrijft, ontvangt u extra korting.

Echter, het is gebleken dat het lastig om onze locatie te vinden tijdens het inschrijvingsproces. In eerste instantie ziet u alleen de Mariaschool als locatie aangegeven om op te klikken. U dient dan in het stratenkaartje de locatie van de Jozefschool aan te klikken. Dan verandert de button naar onze school en kunt u erop klikken. Op deze manier lukt het wel om uw kind(eren) aan te melden.

Klik hier voor meer informatie rondom het aanmelden.

Kinderkoor2.png

Kinderkoor Westland zoekt musicalsterren!

Op woensdagmiddag 4 september start Kinderkoor Westland met audities voor de hit-musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

Heb jij altijd al eens willen schitteren in een échte musical? En ben je tussen de 5 en 13 jaar oud?

Meld je dan (vóór 28 augustus) aan via het e-mailadres kinderkoorwestland@gmail.com.

Wij hebben namelijk een passende rol voor ie-de-reen...!

Waar? De repetities vinden elke woensdagmiddag plaats in ons repetitielokaal in “De Veiling” in Poeldijk

Wanneer? De uitvoering van de musical staat ingepland op zaterdag 21 maart 2020.

Kosten? Projectleden betalen eenmalig € 25.

Acteer, zing en dans jij gezellig met ons mee?

Kinderkoor.jpg

17 juli 2019 Groep 8 uitzwaaien naar het VO