Nieuwsbrief 20 februari 2020

Schoolfotograaf 10 en 11 maart

Schoolfotograaf Knappe Koppies komt op dinsdag 10 en woensdag 11 maart weer bij ons op school.

In de bijlage (zie onderaan) treft u informatie aan van de schoolfotograaf.

De broertjes en zusjes die op school zitten, gaan op woensdagochtend tijdens schooltijd op de foto. Mocht u dit niet willen of u gaat al op woensdagmiddag, geeft u dit dan vóór 7 maart door via de mail (info@jozefschool.wsko.nl).

Er is ook weer gelegenheid om broertjes en zusjes die niet op onze school zitten samen op de foto te laten gaan op woensdagmiddag 11 maart.
Na de vakantie zal in de kleine hal tegenover het secretariaat een inschrijflijst op het prikbord hangen. Hierop kunt u een tijd reserveren op woensdagmiddag 11 maart tussen 13.20-15.55 uur. U komt dan op de gereserveerde tijd naar de aula van de school om de foto te laten maken.

We willen u vragen om op beide dagen rekening te houden met de kleding van uw kind(eren). Het kan zo zijn, dat bijv. de portretfoto op de eerste dag wordt gemaakt en de groepsfoto of de broertjes/zusjes foto op de tweede dag. Ook kunnen er onvoorziene omstandigheden zijn, waardoor het schema toch nog wijzigt.

De gymlessen gaan op deze dagen gewoon door. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het tijdstip van de gymles en het moment van fotograferen.

Wij hopen weer op een leuk pakket met foto’s van de kinderen. Mocht u na de fotodagen vragen hebben over de foto’s, dan kunt u deze per mail stellen aan: info@knappekoppies.nl.

Klik hier voor de ouderbrief.

Koningsspelen feest.png

Koningsspelen en Sportdag 2020

Schrijf het alvast in uw agenda: op vrijdag 17 april a.s. zijn de Koningsspelen en Sportdag samengevoegd en gaan we er een gezellige, sportieve dag van maken met als thema "Hand in hand".

De groepen 1/2 zullen deze gehele dag op school activiteiten doen en de groepen 3 tot en met 8 zullen zowel op school als op het VELO complex activiteiten gaan doen.

Op deze dag is veel hulp nodig voor de groepen 1 tot en met 8 in de vorm van begeleiding van de spelletjes zowel op school als op VELO (locatie sportdag). Ook zijn er auto's en begeleiding op de fiets van en naar VELO nodig.

Na de vakantie zullen wij u weer benaderen en kunt u zich inschrijven als u mee wilt helpen op 17 april. Verdere info volgt nog. We hopen op veel hulp, zodat we er een geslaagde dag van kunnen maken.

Gebruik van de App

De Basisschool App, sinds kort ook ParentCom genoemd, wordt al door veel ouders gebruikt. Op deze manier kunt u makkelijk en snel uw kind ziekmelden, verlof aanvragen, inschrijven voor naschoolse cursussen enz.

Wij hebben de laatste tijd een aantal vragen gekregen over het melden van bezoek aan de tandarts/huisarts/fysio enz.
U kunt hier het ziekmeldingsformulier voor gebruiken. In dit formulier zit een keuzemenu voor ziekmelden, bezoek tandarts enz.

Als u de app nog niet gebruikt, willen wij u vragen dit te gaan proberen. klik hier voor meer uitleg. U kunt hier ook een filmpje kijken.

U kunt via de app ook berichten ontvangen van de leerkrachten over activiteiten, soms met leuke foto's erbij. Zo blijft u op de hoogte. Klik hier voor de flyer.

hoofdluis kammen maar.jpg

Hoofdluis informatie

Zo vlak voor een vakantie is het misschien handig voor u om uw kennis over hoofdluis weer even op te frissen. Na vakanties zie je vaak net weer even wat meer “hoofdluisgevallen”. Nu valt het bij ons op school gelukkig reuze mee met het aantal meldingen, maar het is wel belangrijk dat we op tijd de juiste handelingen doen als een kind wel hoofdluis heeft, zodat het ook snel weer weg is.

Wat moet u doen als u hoofdluis bij uw kind(eren) heeft aangetroffen?
1. Het is belangrijk dat u uzelf en ook andere huisgenoten controleert.
2. Start met behandelen en blijf kammen gedurende minstens 14 dagen (kijk op onze website voor de juiste methode: klik hier voor de informatie die u op onze website kunt vinden.
3. Informeer daarna direct of in ieder geval de volgende dag school via de mail (info@jozefschool.wsko.nl) of telefonisch 0174-293348 of loop even langs bij Petra Vonk. Bij afwezigheid van laatstgenoemde persoon bij de leerkracht. Dit is belangrijk zodat wij de ouders van de groep kunnen informeren, zodat zij ook hun kinderen kunnen controleren.
4. Informeer vrienden bij (sport)clubs en vertel het de ouders van vrienden van uw kind(eren).

Thuisblijven?
Een kind met hoofdluis, kan gewoon naar school. Thuisblijven helpt niet om verspreiding te voorkomen. Wel verwachten wij dat u uw kind eerst behandelt en daarna naar school brengt.

Tafeltennis

In de bijlage treft u informatie aan van Tafeltennisvereniging De Salamanders uit Wateringen.

De Salamanders geven regelmatig kennismakingsworkshops zodat kinderen die twijfelen, kunnen kijken of deze sport iets voor hen is.
Iedereen kan vrijblijvend langskomen en/of informeren.

Klik hier voor de flyer.

voorjaarsvakantie.png

Voorjaarsvakantie

Vrijdag 21 februari is de school dicht vanwege een roostervrije dag en daarna begint de voorjaarsvakantie.

Wij wensen u en de kinderen een fijne vakantie.

Carnaval