Nieuwsbrief 6 maart 2020

Schoolfotograaf 10 en 11 maart

knappe-koppies-schoolfotograaf.png

De schoolfotograaf komt a.s. dinsdag en woensdag op school. Zie voor informatie onze vorige nieuwsbrief: klik hier.

ouder-kind gesprekken.jpg

Ouder-/kindgesprekken

Op maandag 16, woensdag 18 en donderdag 19 maart vinden voor de groepen 1 tot en met 7 de gesprekken met de leerkrachten, ouders en kinderen plaats. Voor de instroomgroep en de groepen 8 zijn er geen ouder-/kindgesprekken.

U zult per mail een link naar een rooster ontvangen waarmee u wordt uitgenodigd om in te schrijven op een tijdstip om samen met uw kind te komen voor een gesprek met de leerkracht(en).

De ouders met drie of meer kinderen ontvangen de link vrijdagochtend 6 maart, de rest van de ouders a.s. maandagochtend 9 maart.

Op woensdag zullen beide leerkrachten aanwezig zijn, op maandag en donderdag de leerkracht, die op deze dag voor de groep staat.

De gesprekken zullen 10 minuten duren. Wij willen ons ook echt aan deze tijd houden, zodat er geen wachttijden voor andere ouders en kinderen ontstaan.

Rapportmap-Portfolio mee naar huis

De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen vandaag hun rapportmap, met daarin hun portfolio, mee naar huis. Wilt u de map meenemen naar de ouder-/kindgesprekken?
De kinderen van groep 1 t/m 2, die voor de kerstvakantie op school zijn gekomen, krijgen hun map tijdens de ouder-/kindgesprekken mee.

Wilt u de map uiterlijk 9 april weer bij de leerkracht van uw kind afgeven? Aan het einde van het schooljaar krijgen de kinderen weer hun portfolio mee. Na de zomervakantie geeft u de map aan de nieuwe leerkracht.

Advisering voortgezet onderwijs

adviesgesprek voortgezet onderwijs.jpg

Afgelopen schooljaar hebben wij onze adviesprocedure voor het voortgezet onderwijs gewijzigd. Nu, ongeveer een jaar later, hebben wij dit vernieuwde protocol geëvalueerd. Naar aanleiding van alle bevindingen intern en vanuit ouder-/kindgesprekken hebben wij een aantal punten in het protocol op onze website aangepast (klik hier).

Tijdens het ouder-/kindgesprek in maart zal, net als afgelopen schooljaar, in groep 6 de voorlopige prognose en in groep 7 het voorlopig advies besproken worden en op papier worden meegegeven voor in de rapportmap.

Bosan boulderwand 28-02-2020.jpg

Nieuwe boulderwand

Wij hebben een nieuwe aanwinst in de gymzaal, een klimwand. Uit oudere nieuwsbrieven kunt u zich misschien herinneren dat er nog een geldbedrag ("de oude overblijfpot") beschikbaar was. De leerlingenraad heeft het idee geopperd om hier onder andere een klimwand van te kopen. De wand is door de Oudervereniging in overleg met school uitgezocht en in de voorjaarsvakantie geplaatst.

Het is een wand waarbij kinderen via verschillende routes, voornl. horizontaal kunnen klimmen. Door de geringe hoogte van de wand is het niet nodig om gezekerd te worden en is het geschikt voor basisscholen. Wij wensen onze leerlingen veel klimplezier toe.

Lentemarkt.jpg

Save the date! Lentemarkt 3 april

Op vrijdagmiddag 3 april houden we een lentemarkt op de Jozefschool.
Tussen 14.30 en 15.15 uur kunt u gezellig wat komen eten en drinken tegen een kleine vergoeding.

Er worden bloemen/planten verkocht en u kunt raden hoeveel paaseitjes er in de pot zitten. Ook hebben we een hele leuke loterij! In de week voorafgaand aan de lentemarkt kunt u op school lootjes kopen waarmee u kans maakt op te gekke prijzen.

De gehele opbrengst gaat naar de aanleg van ons nieuwe groen/blauwe schoolplein.
Meer informatie volgt later.

Maak Kennis met Tennis 13 maart

Op vrijdag 13 maart organiseert Verburch Tennis om 16.00 uur een gratis instuif voor kinderen van 5 t/m 18 jaar op Verburch Sportcentrum in Poeldijk.

Klik hier voor de flyer.

Speeltuin De Kinderster zoekt toezichthouders

Het bestuur van speeltuin De Kinderster zoekt dringend per 1 april 2020 nog “speeltuin toezichthouders” voor de gezellige speeltuin aan de Julianastraat te Wateringen.
Dit kan per dagdeel of een hele dag. De speeltuin is open van maandag t/m zaterdag van 10 t/m 17u.
Opgave of inlichtingen bij Wim Ketel via: info@speeltuin-dekinderster.nl .

Klik hier voor de flyer.

HEPPIE VAKANTIES & WEEKENDEN

Heppie_vakanties_en_weekenden_logo_RGB-scaled.png

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom organiseren wij Heppie vakanties & weekenden.

Tijdens de vakanties en weekenden wordt 1 op 3 begeleiding geboden door ervaren vrijwilligers die structuur, veiligheid en duidelijkheid bieden. Heppie Vakanties & Weekenden vinden het hele jaar door plaats.

De inschrijving voor de zomervakanties van 2020 is open: klik hier voor informatie.

Charlie en de Chocoladefabriek

De allerleukste familiemusical 'Charlie en de Chocoladefabriek' komt naar Poeldijk.

In het tweede weekend van maart zal evenementenlocatie 'De Veiling' worden omgetoverd tot een heuse 'chocoladefabriek'. Kinderkoor Westland en haar projectleden spelen in dit weekend maar liefst twee voorstellingen van de musical "Charlie en de Chocoladefabriek".

Hier kunt u tickets bestellen.

Flyer Charlie3.jpg

De schoolfotograaf komt dinsdag 10 en woensdag 11 maart