St.Jozefbasisschool

Cultuureducatie

Cultuureducatieprogramma

Wij werken samen met Westland Cultuurweb om op de hoogte te blijven van alle kunst- en cultuuraanbieders, bijscholingen, nieuwe initiatieven enz.

Cultuureducatie is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit van een kind. Daarom heeft cultuureducatie een vaste plaats op onze school.

Wij willen graag de creatieve vermogens en talenten van de kinderen zo breed mogelijk aanspreken en ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen kennis maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Zo leren zij met een ruimere blik naar hun eigen leefomgeving te kijken, hun eigen identiteit te ontdekken en te versterken. Onze doelstelling is daarom om de kinderen naast passief ook actief aan cultuureducatie te laten deelnemen. Wij hebben een programma opgesteld in een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8, zodat onze leerlingen met de diverse vormen van cultuur kennismaken tijdens hun gehele schooltijd.

Wij organiseren ook een aantal keren per jaar naschoolse kunstcursussen in samenwerking met Cultuurweb voor al onze leerlingen.

De schooltijd wordt in groep 8 afgesloten met een eindmusical, waaraan alle kinderen uit groep 8 meedoen. Ze oefenen vanaf eind april iedere week samen om aan het einde van het schooljaar een mooie uitvoering neer te zetten waarbij ouders, opa's en oma's mogen komen kijken. Onder schooltijd krijgen ook de broertjes en zusjes de gelegenheid om te komen kijken.
Er worden veel hand- en spandiensten verricht door vrijwilligers die helpen bij de musical. Hier zijn wij erg blij mee. Ook maken wij gebruik van kleding van Feestkleding365.