Oudervereniging

Samenstelling OV

De oudervereniging (OV) en de ouderbijdrage
De OV van de Jozefschool heeft als doel de school zo leuk en gezellig mogelijk te maken voor alle kinderen.
Dit doen we door te helpen bij activiteiten die in en rond de school georganiseerd worden, zoals het Sinterklaas- en Kerstfeest en het afscheid van groep 8, maar bijvoorbeeld ook door de organisatie rondom de papiercontainer. Soms bestaat onze bijdrage uit het meedenken en meedoen met schoolactiviteiten en soms uit het inkopen van eten en drinken voor die activiteiten. Daarnaast nemen we deel aan verschillende werkgroepen waarin ook leerkrachten zitten. De verkeersouder vormt de brug tussen ouders, school en derden (gemeente, politie, 3VO, wijkverenigingen e.d.) als het gaat om de verbetering van de verkeersveiligheid van de kinderen.
Kortom, we helpen het schoolteam door 'handjes' te bieden, maar ook door financiële ondersteuning. Dat betalen we natuurlijk niet zelf, maar met de ouderbijdrage. Elk jaar vragen wij alle ouders een ouderbijdrage over te maken. Dit is een vrijwillige bijdrage.

Wie zijn de ouders van de oudervereniging?
De OV bestaat uit actieve ouders van leerlingen. We voelen ons betrokken bij de school en willen een bijdrage leveren aan de activiteiten op school. Het bestuur van de OV wordt gekozen voor een periode van drie jaar.

Vergaderingen, jaarvergadering, thema-avond
Wij vergaderen zo'n zes keer per jaar samen met de directie en bespreken dan onderwerpen die op dat moment of het komende jaar spelen.
Jaarlijks maakt de OV een overzicht van inkomsten en uitgaven, dat aan alle ouders bekend gemaakt wordt tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Deze ALV wordt aan het begin van elk schooljaar gehouden. Aansluitend aan de ALV worden er informatieve workshops voor ouders gehouden.
De onderwerpen die besproken worden in de vergaderingen kunt u terug vinden in de nieuwsbrief van school.

Contact met de oudervereniging
Uw mening vinden wij heel erg belangrijk!!!!!! Als u onderwerpen, vragen of ideeën voor ons heeft, dan kunt u contact opnemen met één van de leden van de OV. U kunt ons aanspreken op het schoolplein, gebruik maken van de ideeënbus of mailen naar ov@jozefschool.wsko.nl

Papiercontainer
Een paar keer per jaar wordt er achter de school een papiercontainer geplaatst. De opbrengst van het oude papier wordt gebruikt voor de kinderen. Voor elke 5,50 meter oud papier die een kind meebrengt of uiteindelijk heeft gespaard, krijgt hij/zij een kadobon van een speelgoedwinkel van € 2,50. De overige spelregels kunt u vinden op onze website. Op de kalender is te zien wanneer de papiercontainer aanwezig is.

Aanmelden als OV-lid of Hulpouder
Wij zijn op zoek naar ‘hulp ouders’. Ouders die graag willen helpen met activiteiten op school en die wij kunnen benaderen als wij hulp kunnen gebruiken.

Wij proberen als OV-leden bij de gevraagde activiteiten mee te helpen en te denken op school, maar dit is soms lastig te plannen met werk en privé. En dan zou het fijn zijn als we een aantal ouders achter de hand hebben om mee te helpen. Zo zou je kunnen denken aan eten/drinken uitdelen op de sportdag, mee helpen met het sinterklaasfeest, etc…

Dus wil je een steentje bijdrage wanneer jij kunt, maar wil je geen actief lid worden van de oudervereniging, meld je dan aan als hulpouder. Aanmelden kan via het emailadres ov@jozefschool.wsko.nl of via één van de leden.

Er is ook altijd plek voor nieuwe OV leden. Iedereen is welkom. Ook mannen zijn welkom zich aan te sluiten bij de OV. De mannen zijn namelijk in de minderheid binnen de OV.

Voor vragen en/of opmerking aan de Oudervereniging kunt u mailen naar ov@jozefschool.wsko.nl.