Richtlijnen vervoer van leerlingen

Op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid en de ANWB omtrent het vervoer van kinderen in de auto hebben wij regels opgesteld voor het vervoer van onze leerlingen tijdens incidentele uitstapjes onder schooltijd, waarbij ouders/verzorgers/leerkrachten leerlingen vervoeren in de auto. Dit om het veilig vervoer van onze leerlingen te bevorderen.

Voorin de auto mogen vervoerd worden:
1. Kinderen van tenminste 1.35 meter als ze gebruik maken van de gordel.

Achterin de auto mogen vervoerd worden:
1. Kinderen van tenminste 1.35 meter als ze gebruik maken van de gordel.
2. Kinderen korter dan 1.35 meter als ze gebruik maken van een goedgekeurd en passend kinderzitje. Hierbij kunnen kinderen van 3 jaar en ouder gebruik maken van de autogordel (i.p.v. kinderzitje) als er op de achterbank al twee kinderzitjes in gebruik zijn en er geen plaats meer is voor een derde zitje.

Inzittendenverzekering:
Tevens dient de bestuurder (eigenaar van de auto) die leerlingen vervoert, in het bezit te zijn van een rechtsgeldige inzittendenverzekering.

Leerkrachten:
1. Leerkrachten moeten ieder nieuw schooljaar de contactouders van hun groep inlichten over de richtlijnen.
2. Leerkrachten moeten ouders dringend vragen om kinderzitjes mee te geven op dagen dat er een uitstapje gemaakt gaat worden.

Contactouders:
In veel gevallen worden de contactouders ingezet bij het regelen van het vervoer van leerlingen tijdens schooluitstapjes. Zij worden verzocht de personen die zich opgeven om te rijden, te wijzen op bovenstaande richtlijnen.