Schoolmelk

Per schooljaar 2020/2021 zal de invulling van Schoolmelk wijzigen.

Wij hebben ons als school inmiddels ingeschreven voor een nieuwe vorm. Echter, slechts 200 scholen kunnen hier aan mee doen. We moeten dus afwachten of wij worden uitgekozen. Mochten we aan dit programma deel kunnen nemen, dan zal dit pas in november 2020 van start gaan.

Het programma, dat in afstemming met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wordt georganiseerd zal er als volgt gaan uitzien:

Het betaald abonnementenmodel via ouders gaat naar een gratis model via scholen.
• Rond de 200 scholen kunnen deel uitmaken van deze nieuwe invulling voor schooljaar 2020/2021.
• In plaats van 200 ml pakjes met een rietje, zullen er wekelijks grootverpakkingen zuivel leveren voor de gehele school worden geleverd, zodat er voor ieder kind 2 of 3 consumpties per week uitgeschonken kunnen worden.
• De aangeboden zuivel bestaat uit een variatie van halfvolle melk en karnemelk. Om de drie weken wordt dit afgewisseld met halfvolle yoghurt.
• De looptijd zal 20 weken bedragen, van 2 november 2020 - 9 april 2021.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, kunt u contact opnemen met FrieslandCampina: 0800-0765.

Voor vragen kunt u terecht op de website van Campina https://iedereenfitopschool.nl/nl/l/over-iedereen-fit-op-school/.